برلیانس

پدال ماشین و انواع آن

شناخت انواع پدال خودرو و نحوه استفاده از آن در خودروهای دنده ای و اتوماتیک نقش مهمی در رانندگی در شرایط مختلف دارد و به بهبود کیفیت سواری افراد کمک می کند.

پدال خودرو یکی از ملموس ترین قطعات و اجزای خودرو است که همه با آن آشنا هستند. پدال ها جزء جدایی ناپذیر رانندگی هستند و می توانند بسیار خطرناک باشند. به عنوان مثال، گیرکردن روی پدال ترمز، گاز یا کلاچ یکی از ترسناک ترین کارهایی است که هنگام رانندگی انجام می شود و نداشتن اطلاعات کافی در مورد آن می تواند منجر به اتفاقات بدی شود. در ادامه به مشکلات رایج پدال خودرو اشاره خواهیم کرد.

عناوینی که در این مقاله خواهید خواند:

پدال گاز ماشین

پدال ترمز ماشین

پدال کلاچ ماشین

ترمز و گاز اتوماتیک خودرو

گیربکس اتوماتیک

چگونه پاهای خود را روی پدال ماشین قرار دهیم

پدال گاز و ترمز را همزمان فشار دهید

پدال ها اهرم هایی در خودرو به خصوص در قیمت لوازم یدکی برلیانس h220 هستند که با استفاده از نیروی پای انسان حرکت می کنند. خودروهای دنده ای دارای سه پدال گاز، ترمز و کلاچ هستند و در خودروهای اتوماتیک پدال کلاچ حذف شده است. در خودروهای دنده ای، پدال گاز در سمت راست، پدال ترمز در وسط و پدال کلاچ در سمت چپ و در خودروهای اتوماتیک، پدال گاز در سمت راست و ترمز در سمت چپ قرار دارد. هر کدام از این پدال ها وظیفه خاصی دارند که بدون آن رانندگی دشوار یا حتی غیرممکن می شود.

پدال گاز

پدال گاز به پدال گاز متصل است. میزان هوای ورودی به پیشرانه توسط دریچه گاز تنظیم می شود. مثلا وقتی پدال گاز را فشار می دهیم، گاز باز می شود و هوای ورودی به پیشرانه خودرو افزایش می یابد. پس از ورود هوای زیاد به موتور، مصرف سوخت و سرعت خودرو نیز افزایش می یابد. گاهی ممکن است پدال به درستی کار نکند و ماشین بد کار کند، در این صورت باید ببینیم مشکل از کجاست.

مشکلات پدال گاز

یکی از مشکلات پدال گاز این است که تنظیمات پدال دریچه گاز در قسمت دریچه گاز بهم ریخته است. پس از باز کردن دریچه گاز یا فشار دادن پدال گاز، خودرو باید سریعتر حرکت کند. اما زمانی که پدال گاز به طور ناگهانی فشار داده می شود و قدرت پیشرانه کاهش می یابد، ممکن است به دلیل مشکل در پدال گاز باشد. اگر هوا و سوخت کافی به پیشرانه نرسد از قدرت آن کاسته می شود.

دلایل چسبیدن پدال گاز

پدال گاز به دلایل زیادی از جمله خرابی سنسور پدال گاز، گرفتگی دریچه گاز، شکستگی پدال و کابل گاز آسیب دیده گیر می کند.

چرا خودرو با فشردن پدال گاز سرعت خود را افزایش نمی دهد؟

اگر خودرو پس از فشردن پدال گاز شتاب نگرفت، برای افزایش سرعت باید به آرامی پدال را فشار دهید. این می تواند به دلیل مسائلی مانند مخلوط شدن آب با بنزین، مشکلات فیلتر هوا و سوخت، فرسودگی ایستگاه خدمات و اختلال در زمان احتراق رخ دهد.

وقتی پدال گاز گیر کرد چه باید کرد؟

هنگامی که پدال گاز فشار داده می شود، باید از ترمز دستی استفاده کنید و دنده را رها کنید و سپس پیشرانه را قطع کنید. اگر گیربکس دستی است، قفل خودرو را پس از فشار دادن پدال گاز باز کنید. این احتمالاً مشکل را برطرف می کند. در صورت اتوماتیک بودن خودرو با رها کردن دنده و استفاده از ترمز دستی و خاموش کردن خودرو می توان این مشکل را حل کرد.

چرا ماشین بی دلیل گاز می گیرد؟

یکی از شایع ترین دلایل گاز گرفتگی خودرو، مشکل دریچه گاز است. هنگام فشار دادن پدال گاز به قدرت دنده توجه کنید. اگر سرعت پیشرانه مطابق با دنده نباشد، چراغ پیشرانه روشن می شود و مشکل دو برابر می شود.

پدال ترمز ماشین

پدال ترمز به گونه ای طراحی شده است که با کوچکترین فشار از پا کار کند و با مقدار نیرویی که به پدال ترمز وارد می شود، حداکثر کنترل را می توان بر روی خودرو اعمال کرد. اما گاهی ممکن است پدال ترمز به درستی کار نکند که نیاز به بررسی دارد. در ادامه به برخی از مشکلات رایج پدال ترمز خودرو می پردازیم.

دلایل سفتی پدال ترمز

سفتی پدال ترمز می تواند ناشی از تقویت کننده ترمز نامناسب، نشتی شلنگ خلاء، عملکرد نادرست سوپاپ بازرسی و نصب نادرست اجزای ترمز باشد.

چرا ترمز بد کار می کند؟

گاهی اوقات ممکن است ترمز خودرو به خوبی کار نکند و نتواند به درستی خودرو را متوقف کند. این خطا می تواند به دلایل زیر رخ دهد:

کم یا کم روغن ترمز

وجود نقص فنی در سیلندر ترمز اصلی

هوا در مخزن روغن ترمز

پایان لنت ترمز

چرا پدال ترمز نرم است؟

نرمی پدال ترمز ممکن است به دلایل زیر باشد:

نشتی در شیلنگ ها

ورود هوا به مدار هیدرولیک

لنت های ترمز فرسوده یا لنت های خورده شده

روغن ترمز کثیف

چرا پدال ترمز می لرزد؟

لرزش در پدال ترمز ممکن است به دلایل زیر باشد:

اتصالات فرمان را شل کنید

آسیب، شل شدن پیچ ها و اختلال در تعادل چرخ

خوردگی دیسک های ترمز

پدال کلاچ ماشین

کلاچ انتقال نیرو بین گیربکس و گیربکس را تضمین می کند

کلاچ در واقع انتقال نیرو بین پیشرانه و گیربکس است که باید بتواند در مواقع نیاز نیروی محرکه را به گیربکس قطع کرده و سپس وصل کند. پدال کلاچ برای قطع و وصل برق استفاده می شود.

پدال کلاچ بین نیروی محرکه خودرو و گیربکس ارتباط برقرار می کند. یکی از رایج ترین اشتباهات هنگام رانندگی و در دست گرفتن ماشین، پا گذاشتن روی کلاچ یا پا گذاشتن روی کلاچ است. برای استراحت پاها بهتر است از مکان های استراحتی که در خودروها وجود دارد استفاده کنید. همچنین به تنظیم صندلی ماشین توجه کنید. از آنجا که گاهی اوقات صندلی تنظیم نمی شود می تواند عادت به گذاشتن پا روی کلاچ را بگیرد.

گاهی اوقات پدال کلاچ پایین می آید. اما سرعت تغییر نمی کند که ممکن است به دلیل قطع شدن کابل کلاچ و نشت روغن در مدار هیدرولیک یا نشتی از آن باشد.

دیسک کلاچ بخشی است که لنت ها را می پوشاند. این قطعه به مرور زمان مصرف می شود و معمولاً هر شصت هزار کیلومتر نیاز به تعویض دارد. علائم سایش دیسک کلاچ عبارتند از:

احساس لرزش در اتاق ماشین

پدال کلاچ را فشار دهید

در دنده

ناهماهنگی بین دور موتور و سرعت خودرو

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *