چرا باید ایمپلنت کرد؟

علت نیاز به ایمپلنت دندان چرا باید ایمپلنت کرد؟

در علم دندان‌پزشکی همواره بر حفظ دندان‌های طبیعی و ترمیم دندان‌های پوسیده تا جای ممکن تأکید می‌شود؛ اما گاهی فرد به دلایل پزشکی یا آسیب، دندان خود را از دست می‌دهد که در این صورت نیاز به جبران جای خالی آن وجود دارد.

یکی از مطمئن‌ترین روش‌های جایگزین‌کردن دندان در حال حاضر ایمپلنت است. در این روش درمانی طی عمل جراحی یک پروتز دندانی در فک بیمار جای‌گذاری می‌شود که از نظر ظاهر و عملکرد کاملاً می‌تواند نقش یک دندان طبیعی را بازی کند.

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت روشی ایمن و استاندارد جهت جلوگیری از عوارض خالی ماندن جای دندان و همین‌طور حفظ زیبایی و عملکرد فرد برای انجام فعالیت‌های طبیعی خود است.

قطعات دائمی تشکیلدهنده ایمپلنت دندان این روش مجموعه‌ای از قطعات مختلف را شامل می‌شود که ۳ قطعه اصلی آن یعنی فیکسچر (پایه)، اباتمنت و تاج آن همیشه همراه شما هستند. علاوه بر این قطعات دائمی اجزای موقتی نیز در طی تکمیل فرایند کاشت ایمپلنت استفاده می‌شوند که پس از مدت‌زمان مشخصی از دهان خارج می‌شوند.

طی عمل جراحی پایه فلزی از جنس تیتانیوم کاملاً سازگار با بدن، در استخوان فک نصب می‌شود سپس با گذشت چند ماه و جوش‌خوردن آن به استخوان طی ۳ تا ۶ ماه، ادامه پروسه درمان ازسرگرفته می‌شود. این مرحله Osseo integration نام دارد که بسیار نقش مهمی در تکمیل مراحل ایمپلنت دندان ایفا می‌کند. پس از اتصال کامل پایه به استخوان و محکم‌شدن آن، تاج‌های دائمی بر روی آن قرار می‌گیرد و فرد پس از دوره کوتاهی کاملاً می‌تواند عملکرد طبیعی خود را ادامه دهد.

دلایل ازدست‌دادن دندان

هر فرد ممکن است در اثر عوامل متعددی دندان خود را از دست بدهد که به‌سرعت باید راه‌حلی برای پر کردن فضای خالی در نظر گرفته شود در غیر این صورت فرد ممکن است درگیر مشکلات متعددی از جمله مشکل در جویدن غذا و ادای کلمات، به‌هم‌ریختگی دندان و آسیب به استخوان فک شود. در ادامه چند مورد از رایج‌ترین علت‌ها را بررسی می‌کنیم.

بیماری‌های دهان و دندان یا پریودنتال

انواع بیماری‌های اکتسابی و ژنتیکی ممکن است باعث پوسیدگی دندان یا التهاب لثه شود که با روش‌های شناخته شده قابل‌پیشگیری نیستند و منجر به ازدست‌رفتن دندان‌های فرد می‌شوند.

ضربه

واردشدن ضربه به فک و صورت ممکن است منجر به شکستن یا افتادن دندان شود به طور مثال ورزشکاران بسیار در معرض این نوع آسیب قرار دارند که تلاش می‌کنند با استفاده از محافظ خطر آن را به حداقل برسانند.

مصرف دخانیات

مصرف دخانیات سلامت هر انسان را در ابعاد مختلف زندگی درگیر می‌کند. یکی از آسیب‌های اجتناب‌ناپذیر مصرف دخانیات، ضعیف‌شدن و پوسیدگی دندان‌ها و حتی در مواردی مشکلات لثه است.

قرارگرفتن دندان زیر خط لثه

در برخی افراد دندان به طور کامل از لثه خارج نمی‌شود و طی عمل جراحی باید آن را از لثه بیرون آورد که همین امر موجب ایجاد فضای خالی درون فک می‌شود.

کاشت ایمپلنت برای پر کردن جای خالی دندان

چه کسانی نیاز به ایمپلنت دارند؟

از مهم‌ترین علت‌های نیاز به پر کردن جای خالی دندان ازدست‌رفته جلوگیری از جابه‌جایی سایر دندانها در فضای فک است. در صورت عدم پر شدن فضای ایجاد شده و حرکت دندان‌ها امکان کج‌شدن آنها و ازدست‌رفتن زیبایی لبخند شما می‌شود.

در حالت طبیعی دندان‌پزشک تمام تلاش خود را برای نگه‌داشتن دندان می‌کند به همین دلیل در ابتدا روش‌های ترمیمی همچون پر کردن و عصب‌کشی استفاده می‌شود؛ اما شما ممکن است به دلایل مختلف مجبور به کشیدن دندان خود شوید و این در صورتی اتفاق می‌افتد که دندان‌پزشک تشخیص دهد که حفظ دندان تهدیدی برای سلامت دهان و سایر دندانه‌ای شماست.

یکی دیگر از علل نیاز به جایگزینی دندان حفظ تراکم بافت استخوانی فک است. اصلی‌ترین مزیت ایمپلنت نسبت به سایر روش‌ها مثل پل‌های دندانی جایگزینی کامل دندان از جمله ریشه است که باعث می‌شود استخوان فک سالم بماند و آسیبی به تراکم آن وارد نشود.

همچنین روش‌هایی مثل دندان‌های مصنوعی به دلیل نیاز به تکیه بر سایر دندان‌ها ممکن است سلامت سایر دندان‌ها را تهدید کنند و علاوه‌برآن به دلیل ثابت نماندن و امکان آسیب به لثه استفاده از آنها ریسک بالایی دارد اما کاشت ایمپلنت با موفقیت حدود ۹۸ درصد و تضمین حفظ سایر دندان‌ها جایگزین بسیار بادوام و کم خطر روش های مشابه است.

البته به لحاظ هزینه ممکن است در نظر اول دندان‌های مصنوعی ارزان‌تر به نظر برسند؛ اما با بررسی تمام ابعاد به این موضوع پی می‌بریم که هزینه ایمپلنت دندان در نهایت به‌صرفه‌تر خواهد بود چرا که با یک‌بار هزینه‌کردن می‌توان از مزایای آن تا پایان عمر بهره برد.

فراموش نکنید که حتی در صورت استفاده از مرغوب‌ترین متریال موجود در بازار و مراجعه به بهترین متخصص ایمپلنت، انجام صحیح مراقبت‌های بعد از ایمپلنت نقش بسیار کلیدی درافزایش طول عمر آن دارد

نکته حائز اهمیت آن است که ایمپلنت برخلاف پروتزهای دیگر نیاز به مراقبت‌های بعضاً دشوار نداشته و در صورت انجام مراقبت‌های پایه دهان و دندان تا پایان عمر ماندگار خواهد ماند درصورتی‌که در برخی متدها شما علاوه بر روش‌های پیچیده مراقبتی هر ۵ تا ۱۰ سال باید پروتز دندان را تعویض کنید.

شماری از ساده‌ترین توصیه‌های مراقبتی شامل موارد زیر است که با رعایت آنها می‌توانید پروسه ریکاوری را تسریع کنید و دوام ایمپلنت را افزایش دهید.

  • مصرف به‌موقع آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده
  • پرهیز از مصرف سیگار و الکل
  • تمیز نگه‌داشتن محیط دهان
  • استفاده از دهان‌شویه تا ۳ بار در روز

چگونه متخصص باتجربه پیدا کنیم؟

از آنجایی‌که ایمپلنت نوعی عمل جراحی محسوب می‌شود که مستقیماً با سلامت شما در ارتباط است قطعاً با پرس‌وجو یا جستجو در اینترنت به دنبال بهترین جراح ایمپلنت دندان هستید چرا که مهم است که انجام این کار را به متخصصی مجرب و با اطلاعات به‌روز بسپارید. درصورتی‌که قصد انجام ایمپلنت همگام با آخرین متدهای روز دنیا را دارید می‌توانید با مراجعه به کلینیک دکتر امیر علیزاده از ارائه خدمات نوین و آسوده مطمئن شوید.

کلام پایانی

در این مطلب تلاش کردیم تا اصلی‌ترین پرسش هر مراجعه‌کننده یعنی علت نیاز به ایمپلنت را بررسی کنیم. ازدست‌رفتن دندان علاوه بر تأثیر بر ظاهر هر فرد، تبعات دیگری از جنبه به‌خطرافتادن سلامت دهان و دهان دارد. جای نگرانی نیست چرا که با پیشرفت علم روش‌های مطمئنی چون کاشت ایمپلنت معرفی شده است که راه‌حلی بسیار مطمئن برای جبران ازدست‌رفتن دندان هستند. در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید از خدمات درمانی ارائه شده در مطب دکتر امیر علیزاده بهره‌مند شوید و درمان خود را با اطمینان به ایشان بسپارید.

 

دسته بندی: ریپورتاژ
بروز رسانی توسط در چهارشنبه 22 آذر 1402

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام همدان سلامت و لینک مستقیم بلا مانع است.