آشنایی با صفر تا صد مراحل انجام ایمپلنت

آشنایی با صفر تا صد مراحل انجام ایمپلنت

ایمپلنت دندان یک فرآیند چند مرحله ای است که معمولا طی چند ماه انجام می شود. در صورتی که شما نیز دندانی دارید که از دست رفته یا باید کشیده شود، با این روش دیگر لازم نیست نگران باشید چرا که این گزینه لبخند زیبایی را به شما باز خواهد گرداند. ایمپلنت دندان جایگزین دندان های از دست رفته، پوسیده یا شکسته می شود. با این حال، این روند یک شبه اتفاق نمی افتاد.

انجام ایمپلنت دندان شامل چندین مرحله است که برای رسیدن به حداکثر درصد موفقیت درمان باید با دقت طی شوند. در ادامه این مراحل را توضیح خواهیم داد و اگر شما نیز به فکر کاشت دندان هستید، دقیقا متوجه خواهید شد که برای رسیدن به این هدف چه کارهایی باید انجام شود.

C:\Users\Arya\Desktop\رپرتاژ\موضوع 2\3j3.jpeg

مراحل انجام ایمپلنت دندان

قبل از اینکه فرآیند کاشت دندان را با جزئیات توضیح دهیم، به طور خلاصه مراحل این درمان را در زیر ذکر خواهیم کرد:

  • کشیدن دندان آسیب دیده (در صورت لزوم)
  • آماده سازی استخوان فک (پیوند استخوان) در صورت امکان
  • جراحی ایمپلنت دندان (جایگذاری)
  • رشد و التیام استخوان (اسئواینتگراسیون یا پیوند استخوان)
  • قرار دادن اباتمنت
  • تاج دندان دائمی

به یاد داشته باشید که کل این فرآیند طی چندین ماه انجام می شود. با این روند طولانی، طبیعی است که قیمت ایمپلنت دندان نسبت به سایر گزینه های ترمیمی بالاتر باشد. اکنون بدون هیچ مقدمه ای، بیایید با جزئیات دقیق تر مراحل بالا را بررسی کنیم.

C:\Users\Arya\Desktop\رپرتاژ\موضوع 2\22.png

مرحله اول: برداشتن دندان آسیب دیده

به طور کلی ایمپلنت دندان برای جایگزینی ریشه دندان با پایه های فلزی یا پیچ طراحی شده است. بهتر است اینگونه بگوییم که ایمپلنت برای نصب، نیازمند یک فضا است. در بسیاری از مواقع به دلیل از دست دادن دادن دندان، فضای خالی وجود دارد، اما در برخی موارد، دندان موجود (معمولاً دندان غیر قابل ترمیم) باید کشیده شود.

پس از کشیدن دندان آسیب ‌دیده، در حدود چند هفته زمان لازم است تا این ناحیه بهبود یابد.

مرحله دوم: آماده سازی استخوان فک

احتمالا می دانید که ایمپلنت های دندانی به استخوان فک متصل می شوند و برای همین جهت رشد به استخوان سالم نیاز دارند. متأسفانه، هنگامی که دندانی از دست می‌رود، بافت استخوانی که ریشه دندان را نگه می‌دارد شروع بازجذب در بدن می کند.

علاوه بر این، اگر دندان یا دندان هایی برای مدت طولانی از دست رفته باشند، استخوان نیز تحلیل خواهد رفت.

پس، برای بازگرداندن استخوان سالم در محل ایمپلنت، دندانپزشک می تواند یک روش نسبتاً ساده به نام پیوند استخوان را انجام دهد. او در این فرآیند، استخوان که معمولا مصنوعی است را در محل دندان از دست رفته قرار می دهد. با گذشت زمان، استخوان مصنوعی با استخوان موجود ترکیب شده و محل سالم تری برای ایمپلنت دندانی ایجاد شود.

توجه به این نکته مهم است که پیوند استخوان بخش مهمی از مراحل انجام ایمپلنت بوده و حدود 50 درصد از بیماران به آن نیاز دارند، اما خوب قطعا هزینه و زمان بیشتری در روش کلی این کار، اضافه می شود.

مرحله سوم: قرار دادن ایمپلنت

این بخشی از کاشت دندان است که اکثر بیماران نگرانی زیادی در مورد آن دارند. اما صادقانه بگوییم، نیازی به نگرانی نیست. جراحی مدرن ایمپلنت دندان سریع و راحت بوده و با وجود یک دندانپزشک حاذق، قرار دادن ایمپلنت بسیار راحت تر از تصور شما خواهد بود.

بهتر است اینگونه توضیح دهیم که امروزه با پیشرفت های عظیم در تکنولوژی، بسیاری از برنامه ریزی ها و آماده سازی های مربوط به جراحی ایمپلنت دندان تقریباً از قبل انجام می شود. این یعنی فرآیند واقعی کاشت ایمپلنت دندان فوق العاده دقیق و سریع است.

در این مرحله، برش کوچکی در ابتدای کار در لثه زده شده تا استخوان فک در معرض دید قرار گیرد. پس از آن، سوراخ ریزی در استخوان ایجاد و ایمپلنت در عمق آن نصب می شود. دندانپزشک پس از این کار، لثه را با دقت زیاد از پشت بخیه می زند.

توجه داشته باشید که فضای دندان کشیده شده هنوز هم خالی است و دندانپزشک در این ناحیه، پروتزهای موقتی قرار می دهد.

آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

دندانپزشک برای قرار دادن ایمپلنت، از بی حسی استفاده می کند. به طور کلی، این درمان با درد کمی همراه است و در صورتی که نتوانید آن را تحمل کنید، متخصص دندانپزشکی برای شما مسکن تجویز خواهد نمود.

مرحله چهارم: ریکاوری

این مرحله به عقیده برخی بیماران، یکی از مهمترین یا حتی مهمترین مرحله پروسه انجام ایمپلنت است.

استئواینتگراسیون یا همجوشی استخوان زمانی اتفاق می افتد که بافت استخوانی باقیمانده با ایمپلنت تازه قرار داده شده ادغام و جوش می خورد. واقعا هم این مرحله اهمیت بالایی دارد، زیرا در دوره ریکاوری، یک پایه فوق العاده قوی ایجاد می شود که می تواند تاج ، بریج یا پروتز دندان و هر نیروی بایت مرتبط با آن را پشتیبانی کند. در واقع، بیمار باید بتواند عملکرد طبیعی بایت را بدون محدودیت حفظ کند.

مدت زمان خاصی برای این مرحله وجود نداشته و آن از بیماری به بیمار دیگر فرق دارد. در هر صورت، در حدود 6 تا 12 هفته زمان لازم است و طی این مدت، لازم است که بیمار چندین بار به دندانپزشک رجوع کند تا پیشرفت کار مورد ارزیابی قرار گیرد.

مرحله پنجم: نصب اباتمنت (Abutment)

پس از ریکاوری، اکنون نوبت نصب اباتمنت است. اباتمنت یک سوکت گوی شکل است که به عنوان بالشتک و کمک فنر عمل می کند. این سوکت روی خطر بالای لثه و درست در بالای ایمپلنت قرار گرفته و در واقع، رابطی بین تاج و خود ایمپلنت است. پس از نصب اباتمنت نیز، دو هفته برای ریکاوری لثه ها زمان لازم است و پس از آن تاج دندان نصب می شود.

مرحله ششم: قرار دادن اتصالات نهایی

در نهایت، تاج دائمی بعد از 3 تا 9 ماه نصب می شود. البته این اتصالات، پس از بهبود نهایی لثه و اطمینان از استحکام استخوان قرار می گیرند. تاج اکنون قسمت زیبایی دندان شما بوده و شامل دو نوع می شود که می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید: تاج متحرک و ثابت.

C:\Users\Arya\Desktop\رپرتاژ\موضوع 2\wed.JPG

تاج هایی که قابلیت جابجایی دارند را می توانید از محل خود درآورده و به راحتی تمیز کنید، مانند دندان های مصنوعی. اما در تاج ثابت، دندان درون ایمپلنت پیچ یا چسبانده می شود و شما دیگر نمی توانید آن را خارج کنید. این گزینه بسیار قوی تر بوده و می تواند انتخاب خوبی باشد.

ایمپلنت ظاهری طبیعی دارد یا مصنوعی؟

طبیعی به نظر رسیدن ایمپلنت یکی از نگرانی های بزرگ بیماران است. اما باید در پاسخ به این سوال، باید یک بله جانانه گفت. زیرا این گزینه به گونه ای طراحی شده که دقیقا مانند دندان های طبیعی به نظر می رسد.

اگر شما نیز می خواهید بیشتر در مورد مراحل انجام ایمپلنت دندان و اینکه آیا کاندید مناسبی برای این روش هستید، بدانید، می توانید با کلینیک دندانپزشکی دکتر شهاب محمدی،drmohammadi.com تماس بگیرید. دکتر شهاب محمدی برای انجام ایمپلنت از پیشرفته ترین تجهیزات استفاده نموده و می تواند لبخند شما را به طور چشمگیری بازسازی و متحول سازد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد ایمپلنت های دندانی می توانید به وب سایت دکتر محمدی مراجعه نموده و در صورت سوال، با کارشناسان در تماس باشید.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *