چسب ها و بتونه های روشان فام

چسب ها و بتونه های روشان فام

در کار رنگ و نماسازی یکی از مسائل مهم و شاید با اهمیت تر از خود رنگ مسئله زیر سازی است و اگر رنگ را بدون زیرسازی در جایی استفاده کنیم نه تنها آن جا را زیبا نکرده ایم که شاید بد تر هم شده باشد. پس زیر سازی از خود رنگ به مراتب مهم تر است و این کار هم بدون بتونه قابل انجام نیست. ابتدا باید یک سطح را برای رنگ کاری آماده کرد و سپس رنگ آمیزی را شروع کنیم.

انواع بتونه ها و چسب های روشان فام

می توان گفت برای هر رنگی یک بتونه خاص وجود دارد و بعضی اوقات مثل رنگ آمیزی اتومبیل و یا وسایل زینتی و لوکس شاید به بیشتر از یک بتونه و یا زیر رنگ نیاز باشد. برای اینکه مثلا یک ورق صاف فولاد به یکی از اجزای خودرو تبدیل شود ابتدا باید سطح آن را به هر وسیله ممکن مانند سمباده و یا دستگاه های ساینده نرم و صاف کنند و پس از آن یک ته رنگ که معمولا به صورت مات است کامل بپاشند و بعد از خشک شدن آن که حکم بتونه یا زیر کار رنگ اصلی را دارد رنگ اصلی را انجام دهند.

یا یک سطح چوب را در نظر بگیرید که دارای چه ناهمواری هایی است. برای آماده شدن این هم ممکن است از بتونه ای که از چسب چوب و مواد خشک دیگر با تینر مخلوط شده است استفاده شود. پس معلوم شد که با چه زمینه گسترده ای رو به رو هستیم. یعنی در بتونه ها از چسب گرفته تا بعضی از رنگ های پایه و تینر و چسب کار گرفته می شود تا بالاخره زمینه و محل مورد نظر آماده رنگ شود.

نام بتونه های شرکت روشان فام

  • بتونه فوری که خود به دو دسته فئوی چوب و فوری اتومبیلی تقسیم می شود.
  • بتونه پلی استر روشان فام که بیشتر برای سطوح فلزی و پلاستیکی استفاده می شود.
  • بتونه پلاستیکی که با افزودن کمی رنگ پلاستیک به بتونه ساخته شده و کاربرد آن در زیر رنگ های پلاستیکی است.
  • بتونه آکریلیک که دارای چسبندگی بالایی است و باعث دوام بیشتر رنگ می شود و در رنگ کاری دیوارها استفاده می شود.
  • بتونه اپوکسی بر پایه آپوکسیو رزین های پوکسی تهیه و کاربرد آن در سطوح بتنی و بیشتر در دیوارها و سطوح عمودی استفاده میشوند؛ چون چسبندگی بالایی دارند و به قول معروف شره نمی کنند.

بتونه ها از چه موادی ساخته می شوند؟

با توجه به اینکه برای هر رنگی و هر کاری بتونه مخصوص به خودش باید ساخته شود در متن زیر ساخت چند نمونه بتونه را توضیح می دهیم.

مقداری آب و مقداری تینر و مقداری رنگ روغنی براق لازم داریم. ابتدا رنگ مخصوص بتونه را در ظرف میریزیم بعد با اندازه کافی مل اضافه می کنیم و آنها را با هر وسیله که مقدور باشد نظیر کاردک مخلوط می کنیم و بعد مقداری آب به آن اضافه می کنیم و چسب رنگ را بخاطر اینکه پوسته پوسته نشود به آن می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم اکنون بتونه ما آماده است و هرگاه سفت شد برای رقیق شدن آن از تینر استفاده می کنیم.

برای ساختن بتونه زیر کار پلاستیک از رنگ پلاستیک روشان فام استفاده می کنیم. البته ساختن بتونه یکی از تخصص های کارآموزان این حرفه است که شاید با هرگونه ترکیب مل و رنگ و تینر و چسب بتونه ای ساخته شود ولی این بتونه آن کارآیی لازم را نداشته باشد پس باید به تمرین و آزمایش ادامه دهید تا بتونه خوبی بسازید. ولی بهتر آن است که از یک نفر که حرفه اش این شغل است کمک بگیرید و یا با کارشناسان روشان فام تماس گرفته و مورد را با آنها در میان گذاشته و راهنمایی لازم را دریافت نمایید.

چگونه از بتونه استفاده کنیم؟

برای افرادی که می خواهند یک سطحی را رنگ کنند و چندان تخصصی ندارند بهتر است که از بتونه کناف که نوعی ترکیب گچ و مل است استفاده کنند. طرز تهیه آن هم آسان است و مقداری پودر کناف را با آب مخلوط و خوب هم می زنیم تا بتونه مورد نظرمان بدست آید. شل و سفت بودن آن را با اضافه کردن پودر و یا آب تنظیم می کنیم. این بتونه نسبتا محکم است و کارآیی خوبی دارد.

برای کارهای ظریف تر مثل چوب و دکورهای چوبی از بتونه ای استفاده می شود که در آن از چسب چوب و مل یا پودر مخصوص دیگر استفاده شده است. چون کار با این گونه موارد به تخصص و آگاهی زیاد نیاز دارد حتما باید متوجه باشیم که بتونه نباید زود خشک شود و در صورت خشک شدن باید با سمباده به آرامی و بدون اینکه آسیبی به اصل کار وارد شود برداشته شود.

رایج ترین بتونه ها کدام اند؟

بتونه های فوری و سنگی هم دو مورد از بتونه های پر مصرف در صنایع رنگ و مخصوصا رنگ اتومبیل هستند. این گونه بتونه ها به صورت موردی توسط استاد کاران این فن ساخته و استفاده می شوند. دارای خواص و موارد استفاده متفاوتی هستند در بعضی از این گونه بتونه ها که معمولا استحکام و ماندگاری بیشتر مد نظر است از نوعی مواد خاص استفاده می شود و سفت شدن و زود خشک شدن یکی از مشکلات کار است.

حتما مشاهده کرده اید که استادکاران نقاشی اتومبیل بارها یک کار بتونه را انجام می دهند و باز با سمباده و آب می سایند چون سطح کار باید به اندازه کافی صاف و خالی از درز و پستی و بلندی باشد که با چشم قابل رویت نباشد در غیر این صورت کار با نقص بوده و ارزشی ندارد.

انواع چسب های شرکت روشان فام

در مورد چسب ها هم روشان فام توانسته با بکارگیری از دانش و فناوری روز تولیدات خوب و با کیفیت تولید کند. برای هریک از موارد رنگها و فرآورده های این شرکت چسب منحصر به آن مورد لازم است مخصوصا در موارد رنگ های ترافیکی که چسبندگی و دوام از اصلی ترین خواص آنهاست می بایست با استفاده از فن و دانش های موجود در این زمینه ها استفاده مطلوب به عمل آورده و متناسب با کار تولیدات شایسته انجام داد.

خوشبختانه تیم روشان فان به خوبی از پس این مسئولیت بر آمده و هم اکنون چسب ها و رزین های روشان فام در بازار جزو بهترین ها هستند. دوستان و همکاران محترمی که در این زمینه ها فعالیت کاری می نمایند با تماس با قسمت کارشناسان روشان فان از رهنمود ها و کارگشایی های آنها بهره مند خواهند شد.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *