4 نشانه‌ای که در مورد فیبریلاسیون دهلیزی باید به آن توجه کنید

4 نشانه‌ای که در مورد فیبریلاسیون دهلیزی باید به آن توجه کنید

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا تخمین می زند که حدود 6.1 میلیون نفر در ایالات متحده دچار فیبریلاسیون دهلیزی هستند و با افزایش سن جمعیت ، انتظار می رود که این تعداد افزایش یابد. خطر فیبریلاسیون دهلیزی با افزایش سن همراه با عوامل دیگر مانند فشار خون بالا ، چاقی ، دیابت و حتی مصرف زیاد الکل افزایش می یابد. افرادی که فیبریلاسیون دهلیزی دارند، خطر سکته مغزی در آنها 4 تا 5 برابر بیشتر از افراد سالم است. در حقیقت ، فیبریلاسیون دهلیزی دلیل اصلی 15-20 درصد از سکته های مغزی در افراد 65 سال به بالا است.

فیبریلاسیون دهلیزی چیست؟

فیبریلاسیون دهلیزی یا AFib نوعی آریتمی یا ریتم غیرطبیعی قلب است. این ضربان قلب نامنظم است که مانع از انقباض حفره های فوقانی قلب با سرعت طبیعی می شود. هنگامی که فردی با ضربان قلب طبیعی در حالت استراحت است ، حفره فوقانی حدود 60-80 بار در دقیقه منقبض می شود. با وجود AFib ، حفره های فوقانی قلب می توانند 300 تا 600 بار در دقیقه ضربان داشته باشد.

اگر لخته خون در محفظه فوقانی قلب ایجاد شود، خطر سکته مغزی با فیبریلاسیون افزایش می یابد. زیرا، می تواند به سرعت به مغز پمپ شود و منجر به سکته آمبولیک شود.

4 نشانه مهم که نباید نادیده بگیرید

اگر یکی یا چند تا از این علائم را دارید، بهتر است هرچه زودتر به پزشک مراجعه نمایید.

  1. تنگی تنفس: هنگامی که به سختی نفس می کشید یا مجبورید برای تامین اکسیژن بدنتان مرتباً نفس عمیق بکشید.
  2. سرگیجه: هنگامی که احساس می کنید نمی توانید تعادل خود را حفظ کنید، یا در مکانی نشسته‌اید و اتاق دور سرتان می‌چرخد.
  3. تپش قلب: هنگامی که در قفسه سینه احساس درد و سوزش کردید.
  4. خستگی: هنگامی که انرژی کم شده و یا ضعف بدنی دارید.

پیشگیری از فیبریلاسیون دهلیزی

اگر به AFib مبتلا شده اید یا خطر ابتلا به آن در شما افزایش یافته است، می‌توانید با روش‌های درمانی مختلف این بیماری را کنترل کنید. برخی از این روش‌های تغییر در سبک زندگی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

  • مراقب غذا و خوراکی‌های خود باشید.

حواستان به خورد و خوراک‌تان باشد و سعی کنید به سراغ غذاهایی مانند غذاهای دریایی، آجیل، جو دوسر، انواع توت ها و سبزیجات که برای قلب مفید است بروید. سبک غذایی مدیترانه‌ای نیز می‌تواند برای شما مفید باشد.

  • ورزش کنید!

یوگای سبک یا تمرین با وزنه می تواند برای قلب شما معجزه کند. سعی کنید 4-5 روز در هفته به مدت 20 دقیقه ورزش هوازی انجام دهید.

  • شروع به کنترل فشار خون خود کنید.

شایع ترین علت فیبریلاسیون دهلیزی فشار خون بالا و بیماری های قلبی کنترل نشده است، بنابراین روزانه و بطور مرتب، فشار خون خود را با دستگاه فشارسنج کنترل کنید.

  • درمان

برای بیمارانی که بیشتر در معرض عوارض ناشی از AFib هستند ، ممکن است داروهای مسدود کننده بتا یا رقیق کننده خون برای کاهش ضربان قلب و جلوگیری از خطر سکته مغزی تجویز شود.

و در نهایت اگر مراقب رژیم غذایی خود باشید و در صورت مواجه با هر یک از علائم نام برده شده به پزشک مراجعه کنید، می‌توانید بیماری را تحت کنترل داشته و به زندگی عادی خود ادامه دهید.

شما عزیزان می‌توانید انواع دستگاه فشارسنج را از نمایندگی امرن تهیه نمایید. در صورت داشتن سوال با شماره تلفن 02122220577 تماس گرفته و راهنمایی‌های لازم را از کارشناسان ماهان مدیکال دریافت نمایید و یا می‌توانید انواع لوازم پزشکی را از طریق آدرس www.MahanMedical.com ثبت نموده و در درب منزل دریافت نمایید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *